Мувла дизајн Список за проверка

Подолу е едноставна инекција мувла дизајн Список за проверка која е основна алатка за нас, вклучувајќи голем број на детали во процесот на вбризгување на мувла, што си сигурен дека сите компоненти се вклопуваат, димензиите работат заедно и дека мувла во крајна линија ќе функционира како што треба. Препорачуваме секој клиент, исто така, потврди 3D цртежи мувла според некои слични листи.

     - стегање ситуација

НГ

добро

НЕМА ПОТРЕБА

Напомена

1

Макс. висина мувла        

2

Висина за инсталација мувла        

3

преклопен стегање плоча        

4

стегање slots- дупки        

5

дијаметар лоцирање прстен        

6

центрирање прстен MS        

7

длабочината на инсталација млазницата        

8

греење бенд и кабелска слот за инекција машина доволно        

9

исфрлувачот игла во согласност со барањата на клиентите.        

10

етикета (топла канал, ладење шема, етикета компанија)        

11

транспорт мост / вратоврска бар - транспорт со навој - заштита на транспорт        

12

изолација листови MS / FS        

13

конектор топла канал на врвот на страната не операторот        

14

ладење конектор не се прекине процесот стегање        
   - мувла собранието        

16

дебелина доволно калап плоча        

17

countour со вметнете        

18

countour во moldbase        

19

на аголот на клин е 5 степен од страна на мелење дизајнирана        

20

радиус nozzel R mm        

21

водство исфрлувачот плоча        

22

поддршка столбови во соба исфрлувачот.        

23

доволно исфрлање мозочен удар        

24

враќање игла        

25

заклучување за потисна страна        

26

слајд заклучување на плочата калап е една единица        

27

аголна игла доволно дијаметар        

28

прекинувач исфрлувачот систем        

29

поддршка нозе        

30

притисок плоча за разделба површина        

31

разделба линија на плоча мувла? (ако мувла на плоча)        

32

Хидраулични конектор според барањата на клиентите.        
   - Влошки и слајд        

33

Материјал според Спецификација        

34

на планината и позицијата на исфрлувачот иглички / фиксни ..        

35

вентилациски процепи или внесува        

36

сет граница прекинувач за исфрлувачот, кој под лизгачот        

37

етикета според стандард клиентот (демонтирачки) етикета празнина        

38

доволно слајд мозочен удар        

39

слајд тела. (Топка заклучување насочување-слајд)        

40

колнам носи блокови се изработени од бронза / Челик        

41

внесете јадра за ребра и куки        

42

област / форма на разделба линија        

43

долго јадро или внесува заклучена од спротивна насока.        

44

разделба линија слободни бланширан доволно.        

45

водич игла е подолг од аголна игла        

46

масло слот на слајд и агол слајд        

47

слајд агол помал од површината на калап. (без scratchs на површината)        

48

ако аголот употреба колнам, интензитетот исфрлувачот плоча е доволно (згусне исфрлувачот плоча?)        

49

притисок плоча за лизгачот потоне во мувла плоча 3-5mm. (ако не, да додадете шпилка игла)        

50

за аголот лизгачот, притисок плоча и носат плоча е една инте        

51

лизгачот се прошири во празнина, соберете површина 3 ° -5 ° степен картон        

52

користат графит како носи чинија за големи лизгачот.        

53

лизгачот лесно да се соберат и расклопување.        

54

материјал стап лизгачот и агол lifer.        

55

делови може да се намали со автоматско или треба да се користи робот кога постои anglelifer        

56

агол колнам има одредување плоча (во средината)        

57

обработка на основната точка дури и запечатување површина агол колнам,        
     - портата систем        

58

ладна должина тркач и дијаметар порта бар.        

59

топла nozzel        

60

топла задржани        

61

игла вентил        

62

марка во согласност со барањата на клиентите        

63

директна врска        

64

тунел порта (одбивни) со ладна ширењето канал.        

65

доволно дијаметар тунел        

66

свиткана портата        

67

помошни тунел gating        

68

spheriacl калота (沉 头)        

69

портата пресек круг / трапез        

70

променливи портата инсерти        

71

Врати / делови падне слободно        

72

спру извлекувач (конкурирам)        

73

Е ставот на точка право инјектирање          

74

monifold што е можно пократок        

75

избалансиран пат проток        
      - калење        

76

конектори во согласност со барањата на клиентите.        

77

 бројот на ладење циклуси.        

78

дијаметар на ладење дупки се доволно големи        

79

мувла плоча темперамент        

80

внесете темперамент        

81

слајд темперамент        

82

топла nozzel надвор ладно тркач        

83

ладење конектор (под / спротивната страна на операторот)        

84

пресмета време инјекција циклус: .................. .. остварлив        

85

ладење во / почеток излез марка формираат А плоча до Б Плоча од дното кон врвот        

86

mini.distance помеѓу 2 ладење конектори е 25mm        

87

mini.distance помеѓу ладење дупка, завртка дупка, ejetor и исфрлувачот дупка 4mm        

88

исто растојание помеѓу ладење линија и производи во исфрлувачот и млазник страна        

89

ладење линија што е можно пократок        
Некои повеќе  контролни точки

НГ

добро

НЕМА ПОТРЕБА

Напомена

1

производи, вклучувајќи намалување        

2

производи огледало        

3

водич столб, завртка, поддршка столб, исфрлувачот Водич Буш и лоцирање прстен исто како цртеж        

4

внесува димензија и длабочина не се разликува од цртежот.        

5

систем и исфрлувачот игла за ладење не прекине едни со други        

6

систем и завртка ладење не се прекинуваат меѓусебно        

7

ладење не прекинувајте го вметнете        

8

О прстен, screww и исфрлувачот игла don 't прекинуваат меѓусебно        

9

системот за ладење и завртка дупки за укинување на бар не прекинуваат меѓусебно        

10

страна заклучување, систем за ладење и завртка не се прекинуваат меѓусебно        

11

кревање бар и разводна кутија не се прекинуваат меѓусебно        

12

lifteing бар и junciton кутија не се прекинуваат меѓусебно        

13

граница прекинувач, враќање игла и завртка не се прекинуваат меѓусебно        

14

исфрлувачот иглички и агол lifer не прекинувајте eachother        

15

исправен стегање слотови и заклучување единица завртка не се прекине eachother        

16

исфрлувачот иглички и столбови за поддршка не се прекинуваат меѓусебно        

17

исфрлувачот ракав и исфрлувачот прачка не прекине едни со други        

18

ознака за пролет јасно        

19

дебела столбови за завртка и густа ребра сече материјал        

 

 


WhatsApp Онлајн Chat!