Завршно мувла список

Секој калап мора да се провери пред пратката да бидете сигурни дека сè е направено правилно и мувла е подготвена за производство на machine.Here клиентот се некои главни точки да се провери

 

точка

проверка детали

Да

Не

Напомена

мувла Изглед

1. Не 'рѓа на било плоча и маст се применуваат за заштита      
2. Сите рабови мувла плоча се правилно набраздени      
3. Проект бр а дел бр е да се примени на секој дел      
4.Logo и плочка со името се дефинира во согласност со барањето      
5.No гребнатини или оштетувања и МИС-дупчат дупки      
6. Број за ладење прскалки и во-на водата е јасно означена под млазницата или на десната страна на млазницата, на пример: IN1 OUT1      
7. Млазници за нафта или воздух се јасно означени со во и надвор, со во фронт за воздух, и О во фронт за нафта.      
разделба површина 1.No марка за полирање на разделба површина      
2.No марка за полирање на не-запечатување површини      
3. Нема колапс за исклучување и се бакнуваат-оф делови.      

празнина

1. не се провери дали има било какви делови се обработуваат во согласност со 3D цртеж      
2. Нема знак за варење во празнина (ОН потврди заварување)      
3. Изберете го за неколку површини по ЦПУ обработка      
4. проверка за неколку површини по обработка EDM      
5. шуплина е мазна, без гребнатини, без EDM знаци, и ножот марки.      
6. полирање на ребро е кон страната на исфрлање      

Влошки

1. инсерти вклопуваат добро, ниту лабава, ниту премногу тесни. На површина е мазна по ставање инсерти      
2.Ако постојат некои changible insrts, лесно да се промени?      
3.no перница на дното на инсерти      
4.chamfer на дното на инсерти е мазна и без жлебен за дното вода за ладење млазници      
5. polishingn е во ред за инсерти?      

Лизгач

1.slider се обработуваат во согласност со толеранција согласија      
2.slider е workign без проблеми, не е блокиран или тресење      
3. позиционирање на лизгачот е сигурен и обработени accoding во 3D цртежи.      

колнам

1.no гребнатини на површината каде што се наоѓа колнам.      
2.lifter може да работи без проблеми?      
3.polishing за површината каде што е поставен на колнам е во ред?      

Ejec ција  систем

1. исфрлувачот плоча може да се движи непречено без stucking насекаде.      
2.Every исфрлувачот игла може да се стави во отворот за монтажа лесно, се сврте лесно, без тресење      
3. Не жлебен за исфрлувачот дупка, и ѕидот за дупката е мазна      
4. должина на исфрлувачот е да бидат обработени во рок димензија толеранција.      
5.support столб е 0.05-0.10mm повисока од мувла нозете.      
6. пат исфрлање на воздухот е чист? нема нафта или метални остатоци? исфрлање е мазна?      
7. масло исфрлање патот е чист, без метални парчиња? исфрлање е мазна?      

Систем за ладење

патека 1. вода за ладење е чиста и направени во согласност со 3D цртеж?      
2. О-прстени е сигурно, без истекување?      
3. конец за млазницата вода се направени во согласност со барањето на клиентот?      
4. одбивни е составен правилно?      
5. печат жлебот е мазна?      

 

 

 

 


WhatsApp Онлајн Chat!